ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η επιχειρισιακή ομάδα του έργου UNICGRAPES

SIMBIOSIS

Η SIMBIOSIS (Ν. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε) αποτελεί φορέα εξειδικευμένης παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής σε επιχειρήσεις και φορείς του αγροδιατροφικού τομέα. Το κύριο επιστημονικό του προσωπικό αποτελείται από ειδικούς στο τομέα επιστήμονες επιπέδου μεταπτυχιακού και Ph.D με εμπειρία άνω των 15 ετών. Διαθέτει εξαιρετική εμπειρία στη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων/προγραμμάτων, στο σχεδιασμό και διεξαγωγή κοινωνικοοικονομικών ερευνών πεδίου, σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, κατάρτισης/ενημέρωσης παραγωγών, σχεδιασμού τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, εκπόνησης μελετών και συστημάτων παροχής πληροφόρησης στον αγροτικό τομέα. Μεταξύ των έργων της εταιρίας είναι η υλοποίηση του έργου OLIVEGROW, η εκπόνηση του Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η διαχείριση προγραμμάτων Οργανώσεων Παραγωγών στον τομέα Ελαιολάδου, η αξιολόγηση τοπικών προγραμμάτων CLLD/Leader καθώς και η λειτουργία των δικτυακών τόπων omadesparagogon.gr & deligate.gr

Mask Group 4
Mask Group 27

ΚΤΗΜΑ
ΑΒΑΝΤΙΣ

Το Κτήμα Αβαντίς ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 και στα 30 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αναβίωση της Μαυροκουντούρας (αρχαία ερυθρή Ευβοϊκή ποικιλία υψηλού ποιοτικού δυναμικού) οι πρώτες φυτεύσεις της ποικιλίας Sauvignon Blanc στην Εύβοια και η πρόσφατη επέκταση της δραστηριότητάς της στη Σαντορίνη. Η παραγωγή των αμπελώνων έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων, οινοποιείται στο σύνολο της στο οινοποιείο που διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης και εμφιάλωσης υπόγεια κάβα ωρίμανσης των βαρελιών και παλαίωσης των κρασιών και χώρο γευστικής δοκιμής.

ΚΤΗΜΑ
ΜΟΥΣΩΝ

Το Κτήμα Μουσών δημιουργήθηκε το 2005 από τους Νίκο, Στέλιο και Παναγιώτη Ζαχαρία, οι οποίοι ανέλαβαν να οδηγήσουν και να εξελίξουν την οικογενειακή επιχείρηση οινοποίησης (που ξεκίνησε το 1946 ο παππούς τους) στον 21ο αιώνα. Συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση και το νεανικό δυναμισμό με την εμπειρία και την παράδοση σηματοδότησαν τη μετάβαση της οινοποιητικής επιχείρησης στο σύγχρονο περιβάλλον έχοντας ως βασική φιλοσοφία την παραγωγή κρασιών που είναι εναρμονισμένα πλήρως στο οικοσύστημα και στο μικρόκλιμα της κοιλάδας των Μουσών. Όραμα της επιχείρησης είναι να παράγει οίνους που αντιπροσωπεύουν τόσο την Κοιλάδα των Μουσών όσο και την ίδια την οικογένεια. Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες και υπερσύγχρονο οινοποιείο με γραμμή εμφιάλωσης δυναμικότητας 3000 φιαλών/ώρα και λειτουργεί σύμφωνα με τους διεθνή πρότυπα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000).

Mask Group 28
Mask Group 34

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΑΣΣΕ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως μια κοινοπραξία μεταξύ φορέων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δραστηριοποιούνται γύρω από την αγροδιατροφική αλυσίδα. Η ΑΣΣΕ έχει ως βασικό σκοπό την ανάδειξη του αγροδιατροφικού κλάδου της Στερεάς Ελλάδας καθώς και την τεκμηρίωση και προώθηση, των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. Από την ίδρυσή της, το 2015 μέχρι και σήμερα έχει καταγράψει στο ενεργητικό της ένα πλούσιο έργο το οποίο περιλαμβάνει:
• Συμμετοχή σε 15 εκθέσεις και φεστιβάλ τροφίμων και ποτών
• Πλήρη υποστήριξη σε 135+ εκθέτες
• Διοργάνωση 10 ημερίδων και σεμιναρίων επαγγελματικής επιμόρφωσης
• Εκπροσώπηση τοπικών παραγωγών σε 5 εκδηλώσεις διεθνούς κύρους
• Οργάνωση και συντονισμός 3 ερευνητικών έργων και έργων προώθησης εκπαίδευσης και καινοτομίας.
Περισσότερες από 270 Στερεοελλαδίτικες επιχειρήσεις Αγροδιατροφικών προϊόντων αξιοποίησαν και επωφελήθηκαν από τα προωθητικά εργαλεία και τις δράσεις αυτές. Ιδιαίτερη θέση στις δραστηριότητες των τελευταίων ετών κατέχει η διεξαγωγή σειράς ημερίδων καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών σε όλο το μήκος της Αγροδιατροφικής αλυσίδας με σκοπό τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τον ερευνητικό χώρο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Εργαστήριο Οινολογίας ιδρύθηκε επίσημα τον Ιούλιο του 2015 και εκπληρώνει την βασική τριπλή υποχρέωση των πανεπιστημιακών εργαστηρίων που είναι η έρευνα, η εκπαίδευση, και το κοινωνικό έργο. Η συμβολή του εργαστηρίου Οινολογίας στην στελέχωση της οινοβιομηχανίας με κατάλληλα στελέχη αλλά και η βοήθεια στην επίλυση των οινικών προβλημάτων αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Εργαστηρίου αυτού. Περιλαμβάνει ερευνητικό εργαστήριο, αίθουσα οργανοληπτικού ελέγχου και πειραματικό οινοποιείο. Στο χώρο του οινοποιείου παράγεται ο οίνος του Γεωπονικού και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για το ευρύ κοινό (ερασιτέχνες ή και μελλοντικοί επαγγελματίες του οίνου). Οι τομείς έρευνας στους οποίους δραστηριοποιείται το Εργαστήριο Οινολογίας είναι κυρίως η αξιολόγηση του οινικού δυναμικού γηγενών ποικιλιών, η επίδραση των αμπελουργικών τεχνικών στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών και των οίνων, η βελτίωση της ποιότητας των οίνων, η τεχνικές ωρίμανσης των οίνων, τα υλικά συσκευασίας και επίδρασή τους στην τελική ποιότητα των οίνων, η οργανοληπτική αξιολόγηση των οίνων. Το εργαστήριο συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση οινικής στρατηγικής της χώρας αλλά και των επιμέρους περιφερειών. Επίσης εκπροσωπεί το Γ.Π.Α. στο διεθνές δίκτυο οινικής έρευνας ΟINOVITIS, ενός δικτύου που προάγει την έρευνα στην αμπελουργία – οινολογία σε όλο τον κόσμο. To εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο για τις χημικές αναλύσεις των οίνων. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει υγρό χρωματογράφο, φασματοφωτόμετρο καθώς και όλα τα απαραίτητα όργανα για τις κλασικές αναλύσεις των οίνων. Επίσης διαθέτει χώρο για πειραματικές οινοποιήσεις και αίθουσα επτά θέσεων για οργανοληπτικό έλεγχο των οίνων. Κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους

Mask Group 29
unnamed (1)

Το παρόν έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 16.1 – 16.2, του Μέτρου 16 «Συνεργασία» ΠΑΑ 2014-2020

menu